Gå til innholdet

Aurora + Sørlandet = sant!

Med orkesterplass mot havet og rett ved innseilingen til sørlandsperlen Risør, ligger Vestre Porthavn. 25 utsiktstomter vakkert plassert blant svaberg, villkaprifol og krokete furulegger. 10 av 16 allerede bebygget med Aurora fra Saltdalshytta, en håndfull fremdeles ledige for den som er raskt ute. Sjeldent har vel tomt og hyttetype fungert bedre sammen. Nå legges felt nummer to ut for salg.

Noen ganger kan det virke som ting er forutbestemt for hverandre. Alt fungerer. Sånn er det med hyttefeltet Vestre Porthavn utenfor Risør og Saltdalshytta, Aurora. Der Vestre Porthavn byr på Sørlandets kanskje beste utsikt, fanger Aurora den elegant opp med en vindusfront andre ferdighytter bare kan drømme om. Og der Aurora frister med spennende, arkitektoniske detaljer som for eksempel et utkikksvindu over senga, sørger omgivelsene for passende motiv. Som en krokete, værbitt furulegg eller ei skute på vei inn til Risør med fulle seil. Og utenfor kan du gå barføtt fra platting til svaberg. Uten å miste havet av synet. Eller måtte forholde deg til hva naboen måtte mene. Til det er det rett og slett for langt mellom hytteveggene. Kan det bli mer perfekt på en sommerhytte?

Hentet fram utsikten

Det har hele veien vært terrenget og utsikten som har bestemt, forklarer utbygger Frank Jakobsen. – … Hvor veiene skulle gå, hvilke hyttetyper som passet best og hvordan de skulle ligge. Han er født og oppvokst på en gård i nærheten, og med god hjelp fra faren, sørget de selv for å rydde området før utbyggingen startet i 2009. Og ingen kan beskylde dem for ikke å ha lyttet til omgivelsene. Minst mulig er skutt ut og de karakteristiske runde svabergene er så langt det lot seg gjøre beholdt. Her og der slynger det seg en gren villkaprifol og små markblomster titter opp langs grusveiene. – Vi var opptatt av å hente fram utsikten, så vi tok en del trær, forklarer han, – men har også valgt å la mange bli stående. Det har vært viktig for oss å integrere bebyggelsen i terrenget, skåne naturen og lage minst mulig sår. Bilvei fram er noe de fleste av dagens hytteeiere ønsker, men vi har valgt å gruslegge, ikke asfaltere. Dette, ved siden av god avstand mellom tomtene, best mulig solforhold og utsikt fra alle hyttene, gjør at vi føler at nærheten til naturen og ”hyttefølelsen” er beholdt uten at det har gått på bekostning av verken dagens krav til komfort, moderne fasiliteter eller framkommelighet.

Vinduene avgjorde hyttevalget

Mette Hilden som sammen med familien skaffet seg tomt på feltet i 2010, kunne ikke vært mer enig. – Vi hadde vært på jakt etter hytte ved sjøen en god stund da vi så feltet  annonsert på Finn.no. Vi avtale møte med utbygger, og da vi kom hit kunne vi rett og slett ikke la det gå fra oss! De fleste tomtene i første rekk var tatt, men vi ble vel så fasinert av utsikten litt høyere opp, så det gjorde ingen ting. Her så vi ikke bare øyene og sjøen i forkant, men også havet bak og selve horisontlinjen. Vi slo faktisk til der og da, forteller hun. Og familien på seks fra Drammen har ikke angret en dag. Heller ikke på valg av hyttetype. – Vi valgte Aurora fra Saltdalshytta først og fremst på grunn av de store glassflatene. Den har mest lys og vinduer av alle ferdighyttene, og passer derfor best her på Sørlandet syntes vi. Vi ønsket også å gjøre mye selv, og fordi Aurora er oppbygget av praktiske 1,20 moduler som gjør at bare man forholder seg til disse, kan man flytte rundt på det meste, var dette et naturlig valg for oss. Etter at vi bestemte oss for type, avtalte vi møte med konsulent fra Saltdalshytta som var mer enn behjelpelig . Etter bare to møter var alle tegningene i boks, og hytta klar til å settes opp.

Aurora, en ekte Sørlandshytte

Og siden har familien storkost seg i Vestre Porthavn med både hyttebygging, naturen og den flotte utsikten. Ennå er ikke hytta helt ferdig innvendig, men det gjør ikke noe. Det kommer alltids en uværsdag. Utvendig kneiser den stolt og hvit som ekte Sørlandshytter skal, og når sola skinner, kan hende tar familien båten inn til Risøya eller Store Varøya for å bade. Eller kammerfestivalen i Risør. For årets nyanskaffelse er nemlig en båt, og ikke det heller er noen sak i Vestre Porthavn.

Komfortable og vedlikeholdsfrie

– Hytteeierne har førsterett til å leie båtplass i den nybygde havna rett nedenfor, forteller utbygger. – Båtplassene kan i tillegg tinglyses med hytta og eventuelt selges sammen. Og ønsker man å la bilen stå og heller rusle ned til sjøen, er det helt klart en opplevelse i seg selv. Bare husk å beregne god tid. Det er både markjordbær og bjørnebær som frister langs stien. Alt ettersom hvor langt sommeren har kommet. Det meste er med andre ord akkurat som det alltid har vært på Sørlandet. Bortsett kanskje fra hyttene. Det er en helt ny og ganske annen verden. Takket være moderne og fleksible hytteløsninger som Aurora.


***

Fakta Vestre Porthavn:
Vestre Porthavn består av 25 flotte fritidstomter med 180 grader utsikt over holmer og hav fra Flatholmen i øst til Risør i vest. Tomtene ligger mellom ca 160 - 220 meter fra sjøen mellom Øysang og Gjernes i Risør kommune.  


***

Les mer på våre hyttefelt-sider eller gå inn på www.vestre-porthavn.no
Artikkelbilder (klikk for større som vil vises over)

Oppdatert
Velg hytte