Gå til innholdet
Tid_rundtbordet_1920.jpg

Hyttekjøp – enkelt forklart

Hvordan går man egentlig frem når man skal kjøpe hytte? Vi har laget en guide som hjelper deg på veien.

Steg 1 - Hvor skal hytta bygges?

Har tomt:
Har du egen tomt, tar du med deg reguleringsbestemmelsene til selger. Reguleringsbestemmelsene beskriver detaljert hvordan tomten kan utnyttes, og sier gjerne noe om mønehøyde, gesimshøyde, takvinkel, areal o.l. Våre selgere er eksperter på reguleringsbestemmelser og kan hjelpe deg med å finne en flott hytte innenfor gitt regulering. Ta turen innom et av våre kontorer for en uforpliktende hytteprat og en kopp kaffe. Det kan være vel anvendt tid før man fortsetter prosessen.

Har ikke tomt:
Dersom du ikke har egen tomt, anbefaler vi deg å ta turen innom våre prosjektsider, hvor vi har en landsdekkende oversikt over tomter for salg. På mange av hyttefeltene har vi forprosjekterte hytter som er spesialtilpasset destinasjonen. Dette er også en prisgunstig vei inn i hyttemarkedet.

Steg 2 - Hva slags hyttemodell vil du ha?

Velg mellom våre tre stilarter SMART, AURORA og NOVA.
Se våre modeller her


Steg 3 - Hvilken ferdigstillelsesgrad ønsker du?

Bygg selv, gjør mye selv, gjør litt selv eller flytt rett inn i en nøkkelferdig hytte. Vi i Saltdalshytta vil at flest mulig skal kunne realisere hyttedrømmen. Derfor tilbyr vi ulike ferdigstillelsesgrader til en pris tilpasset deres lommebok. Bestill nøkkelferdig hytte eller bygg hytta selv — du bestemmer.

Byggesett
Dette er en løsning hvor du får hytta levert som byggesett, og setter den opp på egenhånd. Hytta består av veggelementer der bindingsverk, vindsperre, lekter, utvendig kledning, vinduer og dører er ferdig montert. Dette gjør at hytta kan settes opp i ekspressfart. 
I tillegg til ferdige vegger, tak og utvendige materialer, følger også innvendige materialer med i byggesettet. For mange er det å bygge hytte ved hjelp av egeninnsats noe som gjør hyttedrømmen mulig økonomisk. De fleste selvbyggere omtaler også byggeperioden som en del av selve hyttelivet. Det er en stor følelse å ha skapt noe selv. Saltdalshytta har lange tradisjoner med å bistå selvbyggere og har utarbeidet en meget detaljert og fin monteringsbeskrivelse.

Ferdig oppsatt utvendig
Å få hytta ferdig montert utvendig, er en løsning tilpasset kunder som vil spare penger ved å gjøre litt egeninnsats i en såkalt byggherrestyrt gjennomføring. Du får overlevert hytta tett og beskyttet mot vær og vind, klar til innvendig arbeid som kan tas når det passer deg. Selv uten fysisk egeninnsats, kan du ved å være egen prosjektleder ha fleksibiliteten til å fordele kostnader utover en lengre periode. Her styrer du selv når du ønsker å leie inn snekkere, elektrikere og rørleggere for å ferdigstille bygget.

Elektroklart
Her er hytta ferdig utvendig, og vi har gjort klart innvendig til at elektriker skal ta over. 
Det vil si at rominndelingen er ferdig, dampsperre på yttervegger og påforing til det skjulte elanlegget er klart. Det gjenstår da å legge gulv og panel, flislegging, vvs-arbeid, montering av trapp og gjennomføring i tak for pipe. Kjøkken og annen innredning er ikke inkludert i denne pakken.

Nøkkelferdig
Vi gjør hytta klar til innflytting. Alt dere trenger og ønsker er fiks ferdig, enkelt og greit. Priseksempler på nettsiden tar utgangspunkt i en ferdig støpt betongplate og et standard materialvalg. Siden ingen familier er like, er heller ingen av hyttene våre helt like. Ta kontakt med en av våre selgere, og vi hjelper dere med å sy sammen den pakken som passer for akkurat dere.


Steg 4 - Hvordan vil du tilpasse hytta?

Planløsningen er landet og det er tid for å se på materialvalg. Du kan tilpasse Saltdalshytta til din smak, blant annet med ulike gulv, vinduer og panel. Se vår tilvalgskatalog for komplett oversikt. 

 

Steg 5 - Når står hytta ferdig?

1. Motta tilbud
Etter dere har valgt hytte, tilpasninger og ferdigstillelsesgrad, får dere et komplett tilbud fra oss. 

2. Signering av kontrakt
Ved aksept av tilbud signeres en standardkontrakt.

3. Hytta plasseres på tomta 
I samarbeid med oss tar dere stilling til hvor hytta skal ligge på tomta. Vi bistår med å måle opp og plassere hytta i forhold til lysforhold og tomtas terreng, og tegner hytta videre inn på situasjonsplanen. Dette danner grunnlaget for byggesøknaden.

4. Byggesøknad
Vi går i gang med papirarbeidet og nabovarsel sendes til berørte parter. Fristen for å komme med merknad til nabovarsel er normalt 2-3 uker. Ved utløp av av denne fristen, sendes byggesøknaden til kommunen for behandling. Normal behandlingstid er 6-8 uker. 

5. Produksjon i fabrikk 
Etter å ha mottatt igangsettelsestillatelse fra kommunen, produserer vi elementene til hytta på fabrikken vår i Saltdal, og frakter byggesettet til tomta.

6. Grunnarbeid: graving og støping 
Tomta graves ut, ryddes og planeres. Ringmuren settes, vvs og el klargjøres, og sålen støpes. 

7. Reising av råbygg
I ekspressfart er hytta plutselig oppe, tett og beskyttet mot vær og vind. Siden elementene er ferdig produsert på fabrikk med kledning, vindu og dører montert, tar dette bare noen få dager. Detaljer og taktekking fullføres, og hytta fremstår ferdig utvendig (med unntak av beising).

8. Innvendig arbeid starter
Bygget lukkes med isolasjon og dampsperre fra innsiden, og etter en kort tørkeperiode er man klar til å fortsette. 

9. Ferdigstillelse av innvendig snekring, flislegging, el- og rørarbeid
De forskjellige håndverkerfagene koordineres og rommene kompletteres.

10. Innvendig montasjearbeid og detaljer
Kjøkkeninnredning, baderomsinnredning og trapp monteres.

11. Ferdigstillelse og klargjøring til overtagelse
Vi går gjennom bygget og sikrer at alle detaljer er på plass.

12. Overtagelse
Dette er en merkedag for både dere og oss. 


Gratulerer med ny hytte — og mer tid til å være sammen!

Artikkelbilder (klikk for større som vil vises over)

Velg hytte