Gå til innholdet

Hemsrekkverk

Hemsrekkverk er et tilvalg selv om hytta har hems. Årsaken til dette er at vi tilbyr flere ulike rekkverkstyper Det er viktig at man i samråd med selger blir enig om hvor det ønskes rekkverk, og hvilken type som passer best.

Stående rekkverk

Rekkverket leveres umontert og må tilpasses på stedet. Spilene har tapper i begge endene. I topp/ bunntre må det bores for hull til spiletappene. Ved åpning, ende, eller ved lengre rekkverk leveres firkantet megler. Festemidler utover vanlig spiker er ikke med i leveransen.

Det beregnes 7 spiler pr. meter
Tekniske data
Material Furu
Dimensjon  Spilehøyde: netto 830 mm
Megler høyde: 1145 mm
Håndtre topp og bunn: 36 x 68
Overflatebehandling Ubehandlet furu (frisk kvist)
Laminerte støtter og oppheng
Festemidler Møbelskruer og 120 mm treskruer 
Produsent Brødrene Øyehaug

Rektangulært stående (type 31) Rekkverk med firkantede stående spiler. Gir et enkelt og stilrent rekkverk som i tillegg er uegnet for barn å klatre i.   

Dreid stående (type 11) Flott rekkverk med dreide søyler og forseggjorte detaljer. Passer bra til hytter i Rustik-serien.  

Generelt om hems og hemsrekkeverk

Selv om vi  har lagt mye arbeid i å lage gode hemsløsninger, er hems ikke anbefalt som permanent overnattingssted. Hemsen er heller ikke definert som oppholdsrom, og inngår ikke i hyttas bruksareal. Hems må ikke forveksles med hytter med egen loftsetasje. På disse er loftsarelet medregnet i bruksarealet, og da er trapp inkludert (se til høyre). Rekkverkets høyder og hemstrappenes utforming er ikke godkjent for bruk til en vanlig loftsetasje. Det kan være lurt å sikre selve hemsen og oppgangen for at små barn ikke oppholder seg på hemsen uten oppsyn. I byggeforskriftene (TEK10) heter det at ”rekkverk skal utformes slik at klatring forhindres”. Dette betyr at våre lave rekkverk, som til nå har vært tilgengelig, ikke kan benyttes der det er mulig å klatre over rekkverket.
I en overgangsperiode kan enkelte modeller fremdeles være presentert med en av de utgående rekkverkstypene. Presentasjonene oppdateres fortløpende på nettsiden og i kommende utgaver av våre kataloger. HUSK: Det er tiltakshavers ansvar å velge riktig rekkverk!
Velg hytte