Borte bra - men hytta best!

Therese Johaug elsker livet på hytta. -Her har hun ladet opp til  mesterskap og skal i fremtiden få mer tid sammen med familien.

Av GEIR OLSEN (tekst og foto)

IDYLL

Med skiløypa rett utenfor døra, og storslagen utsikt mot skog og fjell, så er det ikke til å undres over at verdens beste kvinnelige skiløper elsker å være på hytta ved Sjusjøen. - Så fort jeg får sjansen, så hopper jeg i bilen og kjører opp hit. Det er her jeg slipper ned skuldrene, slapper av og lader opp foran neste kraftprøve, forteller vår en av våre aller kjæreste skiyndlinger mens hun står ute i et eventyrlig snødekt eventyrlandskap med skiene klare.

Therese-Johaug-20.1-Sjusjøen-2019_23_1920.jpg
HAR ALT JEG TRENGER PÅ HYTTA: Jeg slipper å pakke så mye. Det er bare å sette seg i bilen og komme seg oppover liksom, sier Therese. 

SLAPPER AV

Oppe i lia ovenfor den sagnomsuste Birkebeinerløypa ved Sjusjøen har Therese funnet sitt paradis. Her har hun tilbragt mye tid de siste par årene. - Og mer skal det bli, ler hun. - Hvorfor er det så bra å være her?- For det første så har jeg alt hva jeg trenger. Fantastiske skiløyper rett utenfor døra, storslått natur og ikke mins ro til å gjøre unna det jeg ellers ikke rekker på stressete dager hjemme i Oslo, forteller hun fra godstolen - der hun sitter med beina trukket oppunder seg, med en god bok i fanget.


TID SAMMEN PÅ HYTTA

Therese smiler. Tiden er nå inne for å fokusere på mer enn toppidrett, og dermed ser det kanskje uttil at hytta vil bli mer brukt enn noen gang fremover.– Jeg skal ikke bare ligge på sofaen, men deter jo her jeg finner roen og får tid til å legge nyeplaner, ler hun.


Therese-Johaug-20.1-Sjusjøen-2019_24_1920.jpg
HJEMMEKONTOR PÅ HYTTA: Klar til dagens første treningsøkt.

STYRER SIN EGEN DAG

På hytta trives Therese best i stillongs og ullsokker. Her styrer hun sin egen hverdag, og aktivitetsnivået er på ingen måte redusert selv om skikarrieren har nådd sine største høyder. Som en av langrennshistoriens største utøvere er det kanskje ikke rart at langturen fortsatt ofte er unnagjort før lunsj.  

LIKER ORDEN

Skjønt. Det er én ting som får frem stresset - også på hytta. Hun kan ikke fordra rot og uorden. -Jeg liker å ha ting på stell. Ingen legger seg her før sofaputene er «banket opp» og ting er ryddet inn. Jeg liker å stå opp til orden og ryddighet, avslutter vår kjære skiyndling fra sitt hytteparadis på Sjusjøen. Blid som ei sol.

Therese-Johaug-20.1-Sjusjøen-2019_29_1920.jpg
SKISPOR I HYTTEVEGGEN: Det er ikke mange skrittene Theres behøver å gå før hun kan spenne på seg skiene og labbe ut i milevis med nykjørte skispor.
Therese-Johaug-20.1-Sjusjøen-2019_28_1920.jpg
SPRUDLENDE: Therese var nettopp kommet hjem fra rene triumf-ferden i estiske Otepää da vi traff den sprudlende friskusen på hytta - under ett døgn etter hennes overlegne seier på 10-kilometeren i verdenscupen.
TJ-3_1920.jpg
RO I SJELEN: Therese skuer utover vinterlandskapet "hjemme" på hytta på Sjusjøen etter sine bravader i skisporet.