Baderommet på hytta

Enten du ønsker det enkle hyttelivet og vil ha baderom med det aller mest nødvendige eller et bad som har bedre standard enn du har hjemme så er det en del ting du bør tenke på i forhold til interiør. På hytta er vi tett på naturen og ofte velger vi interiørløsninger med materialer og farger som underbygger dette. Er ønsket å bringe hyttas generelle interiørstil inn på badet er det mange ulike måter du kan gjøre dette på.

Lover og regler- Det er viktig at du behandler hyttebadet som et hvilket som helst annet våtrom (våtromsnormen). Så her er det tekniske krav og normer som må følges. Dette gjelder også ventilasjon og de generelle retningslinjer og krav som finnes på baderom.

Plassbygde skap og oppbevaringsmøbler er gode løsninger på baderom. Rent praktisk så er dette plassbesparende og helhetlig i forhold til hyttas estetiske interiøruttrykk. Ved å tenke på baderommet som en videreføring av kjøkkeninnredning, ha plassbygde skap og oppbevaringsdetaljer ellers i hytta får man en «rød tråd» og en lun gjennomført atmosfære. På denne måten blir overflater og fargevalg sammenhengende på de ulike rommene i hytta.

62bad.jpg
Tak: Sprekkpanel beiset: skigardsgrå Listverk og foringer: beiset: Skigardsgrå Gulv/vegg flis: Re-Micron 30x60cm-Koksgrå matt Dusj nisje flis: Re-Micron 5x5cm- koksgrå matt  Baderoms innredning: Sigdal-Lilje NCS S7500-N Interiør produkter: Riis interiør 

Belysning på badet er viktig. Spotter med en dimmer blir ofte brukt. Ønskes mer lys rundt servantskap kan vegghengte lamper gjøre seg fint. En liten detalj som bringer hygge og naturen inn på baderommet er å plassere et levende lys og noen kvister eller blomster plukket i naturen i en liten vase på servantskapet. Dette er med på å skape et innbydende og lunt baderom.

Gardinen på baderommet har ofte som hovedoppgave å skjerme både fra sol og hindrer innsyn. Ønskes lite innsyn kan en liftgardin være en god løsning som enkelt kan reguleres etter behov. Vindusfilm/folie kan også vurderes, denne gjør at lyset får flomme inn i rommet uten sjenerende innsyn. 

Hent gjerne igjen farger og materialer brukt ellers i hytta på baderommet. En liten detalj som håndklær eller gardin som følger hyttas generelle interiør er med på å gjøre baderommet til en del av den unike helhetlige hyttefølelsen.

60bad.jpg
Panel vegg og tak:Furu sprekkpanel, beiset: Skigardsgrå Listverk og foringer: Furu, beiset: Skigardsgrå Gulv: Eik parkett Sand Interiør produkter: Riis Interiør