Det gode liv på hemsen

Antall senger og soverom betyr mye når du har slekta på besøk og tid sammen på hytta skal nytes. Innredes hemsen smart og praktisk får du utnyttet hyttas areal maksimalt, enten du ønsker ekstra soverom eller oppholdsrom. På hemsen er praktiske løsninger og plassutnyttelse nøkkelen til en velfungerende hytteopplevelse. Den røde tråden fra resten av hyttas interiør kan lett skapes ved farge og materialbruk på hemsen.

Valg av farger som passer sammen og som er i samme fargefamilie er med på å gjøre hytteinteriøret balansert og rolig, dette skaper en helhetlig varm følelse i hytta fra rom til rom uavhengig av etasje. På hemsen er overflatene, tak og vegg dominerende og det er viktig at disse harmonerer. 

Plassbygde senger med lagringsplass under er praktiske løsninger. På denne måten får hytta flere sengeplasser og god utnyttelse for oppbevaring og lagring. Innebygde veggskap ved lav himling tilbyr orden og et rolig utrykk i hyttas toppetasje.

22.jpg
Panel vegg og tak:13x120mm Furu sprekkpanel, beiset: Saltdalsgrå, Listverk: Furu, beiset: Saltdalsgrå, Gulv: 25x159mm Heltre furugulv, Hardvoksoljet: Salthvit, Skap: Bakkens Treprodukter 
18.jpg

Innred hemsen med behagelige sitte/ligge-møbler. En dagseng er perfekt for å skape en hyggelig sosial sone for store og små. Hemsen blir da et koselig og lunt samlingspunkt for tv-titting eller et sted hvor en god bok kan nytes. Puter og pledd i varme naturmaterialer er med på å gjøre dagsengen til en oase for avslapning og hygge.

God belysning på hemsen er viktig. I og med at det er lavere under taket på hemsen enn i resten av hytta i tillegg til små vindusflater og lite naturlig lys er det viktig at hemsen har belysning for ulike aktiviteter. Det er en god løsning og kombinere taklamper eller spotter og punktbelysning som bord og vegglamper. 

Gardinen på hems har ofte som hovedoppgave å skjerme mot sol og skjemmende lys. Mange foretrekker å droppe gardin på hemsen for å slippe inn så mye naturlig lys som mulig. Om gardiner ønskes kan en liftgardin være en god løsning som enkelt kan reguleres etter behov.

Saltdalshytta_Kvitfjell_15_web.jpg
Panel vegg og tak: 13x120mm Furu sprekk, Natur, børstet, oljebehandlet: Kongle-Spesial bestilling, Listverk: Furu Tidløs listverkserie, børstet, oljebehandlet: Kongle-Spesial bestilling, Gulv: 13x177x2200mm Eik parkett Rustic børstet, hardvoksoljet: Kongle-Spesial bestilling
17.jpg
Panel vegg og tak:13x120mm Furu sprekkpanel, beiset: Saltdalsgrå, Listverk: Furu, beiset: Saltdalsgrå