Lillebror 1

Vår hyttemodell Lillebror er bygget i en minimalistisk og moderne stil, med våre aller mest klimasmarte løsninger. I utviklingen av denne hyttetypen har vi hatt fokus på å minimere naturinngrep, at hytta skal ha et svært lite energibehov og valgt materialer med ekstra lang levetid og med minst mulig CO2-avtrykk. Lillebror kan bygges på stålpilarer. Dette er et tilvalg som gjør at tomta kan bevares slik den er, og med langt mindre klimautslipp enn hytter med grunnmur. Alt av rør er samlet i samme avgrensede sone i hytta, slik at hytta kun trenger minimalt med oppvarming når den ikke er i bruk. Det gjør at strømkostnadene holder seg lave, noe også solcellene på taket sørger for, dersom du ønsker solcelle som et tilvalg til hytta. Hytta har et oppvarmingsbehov på 3.700 kwh. Gjennomsnittshytta i Norge har et strømforbruk pr. år på 8.000 kwh, og ofte mer enn det

Tekniske data

Antall soverom:2
Takvinkel:35 grader
Hemsareal:31,4 m2
Mønehøyde:5,4 m
BYA:74,7 m2
Lengde:11,2 m
Bredde:5,8 m

Litt om innholdet i hytta

Lillebror kjennetegnes av et minimalistisk og spennende design, noe du merker med en gang du kommer inn. En luftig gang som gir adkomst til begge sider av bygget knytter uteområdene sammen, og skiller samtidig sovefløyen fra hyttas oppholdsrom. Her finner du også en smart trapp som leder opp en innholdsrik hems.

Badet ligger i midten av bygget, og gir adkomst til stua på begge sider – både gjennom kjøkkenet og den praktiske garderoben. I stua gir store vindusflater på alle sider gjennomgående lys og plasserer deg midt i omgivelsene. Her er det høyt under taket og god plass til hyttelivets gleder – for liten og stor.

Det er lagt stor vekt på å skape et praktisk og harmonisk interiør. Men plassbygde senger, kjøkken, garderobe og sittebenker kan hyttas areal utnyttes maksimalt. Fargebruken er forsiktig, lys og delikat. Sprekkpanel og listverk kan leveres ubehandlet, eller ferdig behandlet med beis eller olje. Velger du furugulv, kan også dette være ubehandlet eller oljet. Valgmulighetene er mange. 

Kompletterer du selv med møbler i treverk, ullstoffer i dempede farger, og elementer i stein og glass, tilfører du hytta lunhet – og gjør samtidig dette til din unike hytte.

Les mer om energibruken og våre valgte solcelleløsninger om ønskelig.

Lillebror hytta kan også kjøpes uten tilkoblet strøm og vann, noe du kan utforske mer her

Les mer om våre nye klimasmarte løsninger her

Energibruk

En stor hytte krever selvsagt mer oppvarming enn en som er mer beskjeden i størrelse, så allerede der har Lillebror med sine 58 kvadratmeter et godt utgangspunkt. For å gjøre hytta enda mer strømgjerrig har vi økt tykkelsen på vegger, tak og bjelkelag og fått plass til enda mer isolasjon enn det som er minstekravet, samt benyttet 3-lags glass i vinduene. Dette gjør at hytta holder meget godt på varmen, noe som betyr at det går mindre energi til oppvarming.
Les mer om energibruken i hytta her

 

Strøm fra sola

Lillebror finnes i to utgaver. Den ene er tilkoblet strømnettet og kan utstyres med solcellepaneler på taket. Dette kalles populært for «on-grid», men vi syns det er like greit å bruke det norske ordet «tilkoblet». Den andre er ikke tilknyttet strømnettet, men drives av batterier som blir ladet via solcellepaneler på veggen. 
Les mer om solcelle her

 

Grønt hyttelån
Ved kjøp av vår hytteserie Lillebror kan kjøpet finansieres på ulike måter. Gjennom vår samarbeidsavtale med DNB kan du kvalifisere til grønt hyttelån, eventuelt i kombinasjon med grønt byggelån ved behov med ekstra gunstige betingelser.

Les mer om grønt hyttelån her

Plan- og fasadetegning

Lillebror 1 hovedplan

Lillebror 1 hovedplan

Lillebror 1 hems

Lillebror 1 hems

Hovedplan Lillebror 1

Hovedplan Lillebror 1

Hems Lillebror 1

Hems Lillebror 1

Gjør hytta unik

Tilpass alt av interiør og eksteriør for å skape en unik hytte som passer deres smak og stil. Vår store tilvalgskatalog gjør at ingen hytter er like.

Loading...
Loading...

Andre Varianter